Чи реально видалити плями з м’яких меблів власноруч?

Як би ми бережно не ставились до м’яких меблів, та з часом на них можуть з’явитися плями, котрі навряд чи додадуть їм привабливості. Але якщо вже так сталося, що на улюбленому дивані чи кріслі якимось чином виникли плями, не варто впадати у відчай! Ми знаємо декілька універсальних та простих способів, котрі можуть допомогти позбавитися від них раз і назавжди!

Сліди від кави та чаю

Найпоширеніші плями на м’яких меблях – від пролитої кави чи чаю. Якщо Ви або Ваші гості випадково пролили один з цих напоїв, слід промити це місце звичайною водою, після чого обробити розчином лимонної кислоти.

Плями від чорнил кулькової ручки

Сліди від чорнил можна запросто відчистити з допомогою звичайного спирту. Після обробки «місце ураження» варто помити будь-яким миючим засобом.

Віск від свічки

Такі забруднення видаляють з допомогою праски та промокаючого паперу (так звана промокашка). На пляму слід покласти промокашту, після чого добре пропрасувати. Як правило, сліди від воску зникають. Щоправда, можуть залишитися жирні плями, котрі легко виводяться звичайними знежирюючими засобами.

Жувальна жуйка

Жуйку з поверхні м’яких меблів можна прибрати з допомогою льоду. Ним жуйку заморожують і обережно зішкріптують. Опісля відчищене місце можна додатково обробити розчином лимонної кислоти.