Спальня по-скандинавськи: модно, стильно, лаконічно

Скандинавський стиль в інтер’єрі – це перш за все максимальна лаконічність, простота і натуральність. Цей стиль підкупає своєю унікальністю та довершеністю, а тому особливо підходить для такої важливої кімнати у домі, як спальня. Як створити скандинавський стиль у власній спальні? Ми з радістю Вам у цьому допоможемо!

Колір спальні

Базовим кольором скандинавського стилю в інтер’єрі прийнято вважати білий, позаяк він випромінює тепло, душевний спокій на рівновагу – це дуже важливо для кімнати, в котрій відпочиваєш і набираєшся нових сил. Тому стіни, стеля та навіть підлога повинні бути саме білого кольору, як і більшість предметів інтер’єру. Разом з тим, добре підійде колір слонової кістки, відтінки бежевого, вершкового, світло-сірого.

Щоби спальня не нагадувала палату в лікарні, добре додати трохи природних кольорів – блакитний, зелений та жовтий, котрі символізуватимуть небо, землю і сонце.

Меблі в скандинавському стилі

Якщо Ви твердо вирішили облаштувати спальню по-скандинавськи, віддайте перевагу меблям з натурального дерева. Тут ідеально підійде ліжко з масиву бука, приліжкові тумби, шафа та комод з деревини. Пам’ятайте, меблі повинні бути з натуральних матеріалів, це стосується і покриття (наприклад, лляна олія).

Текстиль по-скандинавськи

Тут все очевидно! Текстиль повинен теж бути натуральним: бавовна, шовк, льон – саме ці матеріали ідеально підходять під скандинавський стиль спальні.

У той же час, якщо Ви додасте трохи шкіри, це жодним чином не зіпсує загальної обстановки, скоріше навпаки.

Декоративні елементи

Максимум світла – в скандинавському стилі інтер’єру це непохитний закон. А тому купуйте світильники, котрі здатні максимально розсіювати світло. Не забувайте і про природне освітлення: в скандинавському стилі штори на вікнах можуть взагалі бути відсутніми.

Не залишайте поза увагою картини, декоративні полички, плетені килими на підлогу, подушки нестандартної форми тощо.

Варто пам’ятати – скандинавський стиль це насамперед простота та лаконічність. Він не терпить зайвої розкоші та навантаження.