Садові меблі: види, їх переваги та недоліки

Мати на дачі чи заміському будинку садові меблі – це завжди величезний плюс. Бо хто ж не любить посидіти теплими літніми вечорами на свіжому повітрі, посьорбуючи запашний чай зі смачнючим печивом. Якщо Ви тільки-но збираєтесь купити меблі для саду, спершу слід знати, якими вони бувають і які їх основні переваги та недоліки.
  1. Пластикові меблі

Одними з найпоширеніших та найдоступніших меблів для саду є пластикові. Вони вирізняються простим дизайном, широким асортиментом кольорів, завдяки чому вписати їх можна практично у будь-який антураж.

Переваги. Напевно, основною перевагою пластикових садових меблів є їх невелика вартість та незначна вага. Крім того, меблі з пластику стійкі до зовнішніх умов, тому їх можна використовувати в будь-яку пору року, позаяк вони «не бояться» ні сонячних променів, ні дощу, ні снігу.

Недоліки. Термін придатності пластикових меблів обмежений. Водночас вони дуже чутливі до пошкоджень, і якщо, приміром, на столику чи кріслі зламалась ніжка, починити її вже навряд чи вдасться.

  1. Ковані меблі

Сучасні ковані меблі для саду користуються неабиякою популярністю. Вони міцні, мають неперевершений зовнішній вигляд та можуть запросто перетворити сад в зону комфорту та якісного відпочинку.

Ковані садові меблі

Переваги. Як уже зазначалось, садові ковані меблі є дуже міцними та стійкими, вони здатні витримувати значні навантаження. До того ж ковані меблі не придирливі до температурних коливань і їх щосезону, за бажанням, можна перефарбовувати у будь-який інший колір.

Недоліки. Якщо Ви вирішили купити ковані садові меблі, Вам прийдеться викласти чималу суму. Крім того, такі меблі потребують догляду, а тому хоча б 2-3 рази на рік їх слід покривати антикорозійною фарбою, щоби вони, часом, не втрачали свій привабливий вигляд.

  1. Меблі з масиву деревини

Дерев’яні садові меблі завжди були бажаними атрибутами практично в кожному дворі. Вони міцні, практичні, мають унікальний зовнішній вигляд та зачаровують неповторною структурою поверхні, над котрою попрацювала сама природа.

Меблі для саду з масиву

Переваги. Садові меблі з масиву дерева – це натуральність та екологічність. Ще одним величезним плюсом можна назвати здатність дерев’яних меблів влитися в будь-який ландшафтний інтер’єр. До того ж дерево – міцний та довговічний матеріал, тому меблі прослужать упродовж тривалого часу.

Недоліки. Дерев’яні меблі для саду залежні від погодних умов. Перед початком дощу їх обов’язково слід накривати брезентом чи іншими водотривкими матеріалами. В осінньо-зимовий період меблі з дерева рекомендовано прибрати до закритого приміщення з відносно постійним рівнем вологості.

  1. Плетені меблі

Зазвичай плетені меблі для саду виготовляють зі стебел ротангу, тому їх, без сумніву, можна вважати натуральними та екологічно безпечними. Такі меблі можуть стати хорошим варіантом для саду, вони зручні, функціональні, зовнішньо привабливі та доступні.

Переваги. Незначна вага, гнучкість та елегантність – напевно, головні плюси плетених меблів для саду.

Недоліки. Головним ворогом плетених меблів є температурні коливання та вологість. Взимку їх в жодному разі не можна використовувати, а краще сховати в сухе приміщення з оптимальним для таких виробів температурним режимом та вологістю.

Плетені садові меблі

  1. Плетені меблі зі штучних матеріалів

Зараз альтернативою меблям з натурального ротангу є вироби, виготовлені з полімерних матеріалів, котрі, до слова, досить важко візуально відрізнити від натуральних. І все це завдяки сучасному виробничому процесу.

Переваги. Якщо порівнювати штучні плетені меблі з їх натуральними аналогами, перші будуть значно дешевшими. Сюди варто також додати можливість використовувати їх навіть взимку, а також високий рівень зносостійкості.

Недоліки. Меблі зі штучного ротангу для саду не такі міцні, як натуральні. Саме тому виробники підсилюють їх пластмасовими чи металевими каркасами.