Як захистити м’які меблі від кота: чотири ефективні способи

Коти в будинках та квартирах зустрічаються доволі часто. Це доволі популярні домашні улюбленці, котрі своєю граціозністю та неймовірною грайливістю створюють в оселі атмосферу позитиву, затишку та спокою. Однак з іншого боку вони здатні доставити чимало клопоту своєму господарю. І дряпання м’яких меблів – один з них.

Якщо Ваш чотирилапий друг полюбляє гострити нігті об Ваш диван чи крісло, не варто нервуватись та впадати у відчай. Пам’ятайте, це тваринний інстинкт, котрий так чи інакше проявлятиметься й надалі. Відівчити кота від цієї «поганої звички» досить важко, проте є чотири ефективні способи захисту Ваших меблів.

Кігтеточка

Одним з найпростіших способів уберегти м’які меблі від котикових кігтів – придбати спеціальну кігтеточку. Їх є декілька різновидів – і горизонтальні, і вертикальні, і малі, і великі, словом, на будь-який колір і смак. Та придбати кігтеточку – це найлегша справа. Дещо складнішим буде привчити пухнастика користуватися нею. Один із способів – під час кожної спроби подряпати диван підносити кота до дряпачки і ставити його лапки на неї.

Силіконові накладки на кігті

Це відносно новий спосіб захисту меблі від подряпин, та й вартість його досить висока. Проте, якщо Ви вирішите накласти котові насадки на кігті, варто це робити в досвідченого фахівця. Важливо: цей метод не підійде котам, що мають алергію на клей + такі накладки прийдеться міняти щонайменше раз на місяць. До того ж кігтеві чохольчики доставлятимуть неабиякі незручності котику, навряд чи він буде в захваті від такого манікюру.

Спеціальні спреї

Оптимальним способом захистити м’які меблі від кота – придбати у зоомагазині спеціальний спрей, котрий допоможе відівчити пухнастого друга псувати диван чи крісла. Спреї мають їдкий неприємний запах, котрий коти просто-напросто не терплять.

Народний метод

Оскільки котам не подобається запах цитрусових, декотрі господарі додають в пульверизатор з водою трохи лимонного соку, після чого обприскують меблі.

Варто пам’ятати, коти, як і будь-які інші домашні улюбленці, - це не іграшка. Вони мають свої звички, характер, природні інстинкти та потребують любові, піклування та догляду. Виховуйте їх та приділяйте їм якомога більше уваги – і жодних непорозумінь не виникатиме ніколи.