Як визначити якість дерев’яних меблів

Попри те, що зараз виробники меблів виготовляють свою продукцію з найрізноманітніших матеріалів, саме дерев’яні меблі є найбажанішими – через свій унікальний зовнішній вигляд, натуральність, міцність та довговічність.

Якщо Ваш вибір випав саме на меблі з масиву дерева, Вам слід уміти визначати якісні вироби від, так би мовити, «халтури». І ми радо Вам у цьому допоможемо.

Конструкція

Добре огляньте конструкцію виробу. Вона не повинна мати явних дефектів, викривлень чи інших деформацій. Обов’язково перевірте внутрішню частину. Наприклад, ніжки столів, табуретів чи лавок повинні мати так звані кутові блоки (дерев’яні або металеві), котрі надають конструкції більшої стійкості. Дерев’яні ліжка ззовні повинні мати поздовжні планки на бокових царгах, котрі утримуватимуть ламелі, а відтак, і матрац.

Загалом, конструкція дерев’яних меблів має бути стійкою, не скрипіти і не розхитуватись. Всі елементи повинні щільно прилягати один до одного! Це важливо, тому будьте пильні.

Поверхня

Якісні меблі з масиву дерева просто зобов’язані мати максимально ідеальну поверхню. Тому зверніть особливу увагу на якість шліфування та покриття. Усі деталі конструкції дерев’яного виробу повинні бути гладенькі, без щілин та нерівностей, а також без подряпин, вм’ятин чи інших дефектів.

Чому це важливо? Все просто! Шліфування та покриття є одними з найважливіших етапів виробництва меблів з дерева. Якщо поверхня відшліфована неякісно, її не вдасться покрити рівномірно. І якщо провести рукою, одразу можна відчути шорсткість та горбки.

Щодо покриття, вона повинні підкреслювати естетичність та красу структури дерева. Якщо меблі з масиву покриті лаком чи натуральною олією якісно, вони не матимуть темних плям, всі сторони вироби будуть одного тону.

Основні ознаки неякісних меблів з дерева

Серед основних ознак, котрі прямо вказують на низьку якість дерев’яних меблів, можна виокремити:

  • Шорсткість та нерівність поверхні деталей конструкції;
  • Подряпини, горбки та інші нерівності;
  • Плями та сліди клею;
  • Відсутність тих чи інших елементів конструкції.