Як впливає дефіцит сну на людину

В житті людини сон відіграє чи не найважливішу роль. Хороший відпочинок – запорука здоров’я та хорошого самопочуття. Натомість нестача сну пагубний вплив і може спричинити серйозні проблеми із здоров’ям.

Що ж відбувається з організмом, коли ви, так би мовити, економите на сні.

Виснаження мозку

Якщо мозок не отримує достатнього відпочинку, його реакція буде миттєва – людина стає дратливою, агресивною, з поганим настроєм та кволістю. А про розумову роботу навіть й говорити нічого…

Хронічна втома

Мало спите? У такому випадку Ваш організм не зможе повноцінно відновлюватись і як наслідок – хронічна втома може стати Вашим постійним супутником!

Починається ожиріння

Як показують численні дослідження фахівців, люди, котрі регулярно недосипають, найчастіше мають проблеми з ожирінням. Як це можна пояснити? Річ у тім, що брак сну організм зазвичай компенсує глюкозою.

Старіння шкіри

Від недосипання шкіра починає старіти набагато швидше, аніж зазвичай, оскільки епідерміс регенерує саме під час сну.

Послаблення імунітету

Якісний сон зміцнює імунну систему. Дефіцит відпочинку навпаки сприяє зниженню рівня захисту організму, що може привести до різних захворювань, у тому числі і вірусних.

Висновок один: приділяйте достатньо часу для відпочинку та відновлення сил – тоді і настрій буде відмінний, і здоров’я міцне, і самопочуття ніколи не підведе.

- Krokwood