Як прибрати сліди від чашки з дерев’яних меблів

Практично кожен з нас стикався з такою проблемою, як сліди від чашок чи гарячих тарілок на дерев’яних меблях – особливо столах та журнальних столиках. На щастя, є два доволі цікаві способи та ефективні способи видалення таких слідів.

Перш ніж перейти до розгляду способів видалення слідів від гарячих чашок та тарілок з столів чи журнальних столиків, хотіли б дати невеличку пораду: старайтеся завжди використовувати спеціальні підставки під посуд, тоді з проблемою слідів на дерев’яній поверхні меблів Ви ніколи не стикатиметесь.

Однак якщо вже так сталося, що Ви випадково поставили гарячу чашку з улюбленим напоєм, після чого на поверхні столу залишився слід, можна спробувати прибрати його з допомогою підручних засобів.

Для початку плями потрібно ідентифікувати. Колоподібні сліди світлого, молочного чи сірого відтінків свідчать про те, що волога проникла тільки в лакове покриття. Якщо ж сліди темні – скоріш за все, волога пошкодила безпосередньо саме дерево.

Для видалення світлих слідів нам знадобляться праска та щільний кухонний рушник. І що далі? А далі накриваємо рушником пляму, виливаємо з праски всю воду та виставляємо його на мінімальний температурний режим. Далі прасуємо слід на поверхні через рушник і через кожні 10-15 секунд провіряємо стан плями. Під дією тепла волога, від якої утворився слід, випарується, а відтак пляма зникне.

З темними колами слід боротися з допомогою сухої щітки та зубної пасти. Надавіть трохи пасти на щітку і натріть місце зі слідом. Опісля витріть залишки пасти м’якою тканиною і відполіруйте поверхню меблів.