Как выбрать матрас правильно, или Обеспечиваем себе качественный и комфортный отдых

Якісний та тривалий сон – запорука не тільки хорошого самопочуття, але й відмінного здоров’я. І щоб відпочинок був дійсно якісним, слід з повною відповідальністю підійти до вибору матраца. Добре підібраний матрац може позбавити Вас від безсоння, болю у спині чи м’язах, різних алергічних недуг тощо. Словом, чим краще та комфортніше Ви відпочиватимете, тим ліпшим буде Ваше загальне самопочуття та настрій.

Перш ніж перейти до вибору матраца, потрібно достеменно знати, як правильно обирати цю річ. Це не так просто, як може здатися на перший погляд. Тут потрібно враховувати чимало факторів, і ми радо допоможемо Вам зробити єдино правильний вибір.

Які бувають матраци

Зараз Вам можуть запропонувати чималий асортимент найрізноманітніших матраців, як то кажуть, на будь-який смак. Та щоби підстилка ідеально підійшла Вам і дарувала добрий відпочинок упродовж довгих років, бажано знати, якими бувають матраци.

За типом конструкції матраци є безпружинні та пружинні. Останні в свою чергу бувають із залежними та незалежними пружинами.

Безпружинні. Як можна зрозуміти із самої назви, тут взагалі не використовуються пружинні блоки, а в якості основи служить блок або з натурального чи синтетичного латексу, або з різних синтетичних матеріалів, та навіть кокосового волокна. Сюди можна віднести і так звані надувні та водяні матраци.

Пружинні. В основі таких матраців – пружинні блоки. Вони можуть бути як залежними, тобто певним чином переплетеними між собою, так і незалежними, коли кожна пружина знаходиться в окремій тканинній чашечці.

Звертаємо увагу на наповнювач

З пружинними матрацами все і так зрозуміло, а от безпружинні можуть мати за основу найрізноманітніші матеріали. А тепер детальніше про найпопулярніші з них.

Кокосова койра. Цей наповнювач характеризується неймовірною еластичністю, міцністю та є гіпоалергенним. Крім того, даний матеріал має бактерицидні властивості та ідеально підходить до жорстких матраців.

Латекс. Теж доволі еластичний наповнювач з тими ж гіпоалергенними властивостями та хорошою еластичністю. Матрац з таким наповнювачем добре підтримує хребет та є повністю гігієнічним.

В'язкоеластична піна. Це один із, скажімо так, топових та інноваційних наповнювачів, основною перевагою якого є так званий «ефект пам’яті». Що це означає? А це означає, що такий матрац підтримує хребет у максимально правильному положенні та забезпечує нормальний кровообіг тіла, а це дуже і дуже важливий фактор, від якого залежить якість відпочинку.

Пінополіуретан. Гіпоалергенність, оптимальна еластичність та непогана повітропроникність – саме так можна охарактеризувати даний матеріал.

Меморіформ. Такий наповнювач на основі поліуретану має доволі тривалий термін експлуатації, він є надзвичайно міцним та надійним, добре підтримує тіло під час сну.

Меморілатекс. Серед переваг даного наповнювача – довговічність та стійкість до перепадів температури.

Сизаль. Надміцний та стійкий матеріал, здатний пропускати повітря та випаровувати вологу. Матрац з таким наповнювачем може витримувати значні навантаження.

Певна річ, ми навели не весь перелік наповнювачів, їх існує значно більше, проте вказані вище використовуються найчастіше.

Як обрати матрац

Ортопедичні матраци

На сьогоднішній день одними з найпопулярніших матраців є так звані ортопедичні. Головна перевага таких підстилок полягає у забезпеченні оптимальної підтримки хребта. Вони ідеально підходять для людей з проблемами опорно-рухового апарату. Ортопедичні матраци «уміють» правильно розподіляти навантаження на поверхню під час сну та гарантують якісний відпочинок.

Обираємо матрац правильно

Покупка матрацу – доволі відповідальний момент, адже від правильності Вашого вибору залежатиме подальша якість відпочинку. То ж які фактори слід врахувати?

Вага, зріст, вік

Існує просте правило: чим більша вага тіла, тим жорсткіший повинен бути матрац. Тобто для худих ідеально підійде м’яка підстилка, для людей вищої вагової категорії – жорстка. Середнячки ж комфортно почуватимуться на будь-якому матраці.

Говорячи про такий параметр, як зріст, варто пам’ятати, що матрац повинен бути більшим від вашого зросту щонайменше на 20 см. Також врахуйте ширину: від 80 до 160 см – односпальні, від 160 см і вище – двоспальні.

Вік також є доволі важливим параметром при виборі матраца. Приміром, людям повхилого віку не рекомендовано спати на занадто жорстких матрацах, адже такі можуть погіршувати кровообіг та спричинювати проблеми з хребтом і спиною. Для дошкільнят та підлітків ідеально підійдуть безпружинні підстилки – вони надійні, міцні та довговічні.

Не забуваємо про матеріал оббивки

Певна річ, варто обирати матраци з натуральною оббивкою, оскільки синтетика не дає шкірі дихати під час сну, а також не поглинає вологу. Відмінними оббивками є також ті, що мають гіпоалергенне та пиловідштовхуюче покриття.

Підсумовуємо

Правильно підібраний матрац – запорука здорового сну, а відтак хорошого самопочуття. Пам’ятайте: вибір матраца – відповідальний момент. Крім того, не варто економити на цьому. Певна річ, якісний матрац – товар дороговартісний, однак така підстилка прослужить Вам значно довше, аніж дешеві варіанти, та гарантуватиме відмінний сон та якісний відпочинок.

На нашому сайті представлене широке різноманіття високоякісних матраців за доступними цінами. Наші консультанти радо допоможуть Вам підібрати ідеальний варіант підстилки та нададуть усю необхідну інформацію.