Як облаштувати маленьку ванну кімнату

Облаштування будь-якої ванної кімнати, як правило, починається з вибору плитки на стіну і підлогу, під колір котрої вже підбирають меблі та інші аксесуари. Однак, якщо Ваша невеличка ванна не потребує ремонту, Вам зостається тільки правильно обрати останнє.

У компактній ванній кімнаті слід по максимуму використовувати увесь доступний простір, а тому й меблі повинні бути максимально функціональними.

Ванна

Для економії й без того незначної площі замість традиційної ванни краще встановити душову кабінку. На ринку їх представлено чимало, як кажуть, на будь-який смак. Певна річ, в такій кабінці не вдасться полежати в гарячій воді з піною, проте можна обрати модель зі всілякими водними масажерами та іншими приємними функціями.

Міні-умивальник

У ванних кімнатах з незначною площею оптимальним рішенням стане мініатюрний умивальник. Дивляться він доволі непогано, та й їх широке різноманіття дозволить обрати відмінний варіант. Під умивальник обов'язково розмістіть компактну тумбу, де можна зберігати багато необхідних речей.

Дзеркало

Щодо дзеркала, воно все-таки має відповідати розміру умивальника. Доволі непогано дивляться настінні дзеркала зі світлодіодними підсвітками та поличкою, на котрій можна тримати зубні щітки та інше приладдя.

Шафи та пенали

Перейшовши до вибору меблів для невеликої ванної кімнати, слід віддати перевагу компактним, але в той же час багатофункціональним шафам та пеналам. І ще: старайтеся максимально використати вільну площу стін, повісивши туди різноманітні полички, вішаки та інші аксесуари.