Як доглядати матраци: 5 ефективних лайфхаків

За підрахунками учених, в середньому третину життя людина віддає сну. Тому дуже важливо мати, по-перше, зручне та комфортне спальне міцне, а по-друге, завжди чисте та охайне. Від цього здебільшого і залежить якість відпочинку, а відтак – і здоров’я.

Одним з ключових елементів ліжка є матрац. І він потребує належного догляду. На жаль, підстилку не закинеш у пральну машинку, тому ми підготували для Вас 5 крутезних та неймовірно простих лайфхаків, котрі допоможуть підтримувати чистоту матраца.

Лайфхак #1 Пилосос – проти пилюки

Щоби швидко та ефективно почистити поверхню матраца від пилюки та інших механічних частинок, скористайтеся пилососом. Найкраще використовувати для цього спеціальну насадку (зазвичай входить у комплект).  Обов’язково пропилососьте обидві сторони матраца, а також боковини.

Лайфхак #2  Сода – проти запахів

Матраци, як і одяг, здатні вбирати неприємні запахи, котрі псують пригожу атмосферу в спальні. Щоби позбутися їх, використайте звичайну харчову соду. Посипте нею поверхню матраца, почекайте півгодини, а затим добре приберіть її з допомогою пилососу.

До речі, до соди можна додати декілька капель ефірної олії. Матрац вбере приємний аромат, котрий забезпечить Вам міцний та якісний сон.

Лайфхак #3 Волога ганчірка – проти пролитих рідин

Якщо Ви випадково пролили рідину, одразу ж приберіть пляму з допомогою вологої ганчірки. Акуратно промочіть рідину, а залишки просочіть сухою ганчіркою. В жодному разі не тріть пляму, бо вона може ще гірше в’їстися у поверхню і просочитися в нижні шари підстилки.

Лайфхак #4 Що робити зі застарілими плямами?

  • Віск. Використайте так звану промокашку і праску. Поставте папір на пляму і добре погладьте;
  • Помада. Тут ефективним засобом видалення є спирт. Опісля обробки плями протріть вологою ганчіркою;
  • Червоне вино. Посипте сіллю, а затим пропилососьте;
  • Лак для нігтів. Допоможе «Рідина для зняття лаків»;
  • Кава. Зробіть розчин 1 ч.л. нашатирного спиту + 200 г води. Нанесіть на пляму і зітріть через 5 хвилин;
  • Кров. Таку пляму можна прибрати з допомогою перекису водню.

Лайфхак #5 Просто придбайте наматрацник

Щоби захистити матрац від пилюки і плям, простіше купити наматрацник, бажано – вологостійкий. Всі, так би мовити, удари він прийме на себе + в будь-який момент його можна пропрати у пральній машинці ;)

- Week24