Тумба приліжкова: види та яку обрати

Приліжкова тумбочка – звичний предмет інтер’єру будь-якої спальні. Вона виконує чимало потрібних функцій, позаяк використовується для зберігання найрізноманітніших речей – девайсів, книг, журналів, будильника та інших потрібних дрібниць. Крім того, тумба відіграє також і декоративну роль.

Ми підготували для Вас декілька практичних порад, котрі, маємо надію, допоможуть Вам при виборі тумби у спальню.

Типи приліжкових тумб

Зазвичай тумби приліжкові бувають підвісні та підлогові. Перші кріпляться на стіну і виглядають досить ефектно; другі – класичні, можуть бути з ніжками або без них. Як показує практика, останні є найбільш популярними.

Форми тумб приліжкових

Квадратна або прямокутна – класичний варіант. Їх традиційно розміщають безпосередньо біля ліжка, проте вони добре дивляться у будь-якій частині спальні, так би мовити, на власний розсуд домочадців.

Тумби бувають також і кутові. Такі варіанти найчастіше використовують власники малогабаритних спалень, оскільки так можна значно зекономити місце.

Іноді трапляються і круглі приліжкові тумби, проте вони навряд чи порадують Вас високою функціональністю.

Матеріал тумби

Приліжкові тумби виготовляють з масиву дерева, ДСП/МДФ або металу у поєднанні зі склом чи іншими матеріалами.

Дерев’яна тумба зможе порадувати власника природнім дизайном, екологічністю та довговічністю. Тумби з масиву ідеально підійдуть людям, котрі страждають на алергію. Певна річ, вартість таких виробів висока, однак купуються вони на десятиріччя.

ДСП / МДФ тумби мають значно нижчу вартість, експлуатаційний термін відчутно менший – у порівнянні з дерев’яними аналогами, проте, якщо Ви часто змінюєте інтер’єр спальні, такий варіант Вам однозначно підійде.

Тумбочки з металевим каркасом – теж доволі цікавий варіант, котрий, крім металу, може включати скляну стільницю та пластикові фасади.

Поради при виборі приліжкової тумби

  • Вирішивши купити тумбу приліжкову, у першу чергу візуально оцініть приміщення спальні, зверніть увагу на її площу, місця, де маєте намір поставити тумбочки. Це значно спростить процес вибору потрібної моделі;
  • Обирайте тільки якісні та безпечні для здоров’я тумби, які мають відповідний сертифікат;
  • При виборі класичної тумби добре огляньте конструкцію, всі деталі повинні бути добре скріпленими, максимально щільно прилягати одна до одної. Перевірте на якість висувні шухляди чи дверцята. Якщо плануєте купити підвісну тумбу, крім всього іншого, ретельно ознайомтесь із системою кріплення, як вона реалізована, оцініть її надійність;
  • Зверніть увагу на поверхню тумби, ретельно огляньте її, щоби переконатись у відсутності подряпин, вм’ятин та інших дефектів;
  • У комплекті до тумби обов’язково повинна бути покрокова інструкція збірки меблевого виробу.