Правила догляду за меблями з ДСП

Меблі з ДСП, котрі справедливо вважають доступною альтернативою дерев’яним виробам, є доволі стійкими до зовнішніх чинників, і при правильному догляді вони здатні прослужити упродовж довгих років.

Як чистити меблі з ДСП

Перед тим, як взятися за чистку ДСП-меблів, слід достримуватися наступних правил:

  • Якщо Ви запланували провести вологу чистку меблів з ДСП, варто в першу чергу оглянути поверхню і пересвідчитись, що на ній нема щілин та тріщин. Пам’ятайте, потрапляння вологи всередину плити може спричинити її деформацію, а відтак і закінчення терміну служби.
  • У жодному випадку не використовуйте для чистки меблів абразивні засоби. Краще замінити їх на звичайний мильний розчин, котрий непогано справляється із забрудненнями. Опісля слід обов’язково протерти меблі сухою ганчіркою. Якщо ж Ви вирішили мити меблі з допомогою миючих засобів, для початку добре ознайомтесь з інструкцією, щоби вияснити, чи можна їх використовувати для меблів ДСП.
  • Щоб витерти пилюку з ДСП-меблів, використовуйте ганчірку з м’якої тканити, щоби не подряпати поверхню.

Як збільшити термін експлуатації ДСП-меблів

  • Не допускайте потрапляння прамих сонячних променів. В протилежному випадку меблі просто-напросто вигорять і втратять свій привабливий вигляд.
  • Меблі з ДСП слід розміщати подалі від приладів для обігріву.
  • Старайтеся не ставити гарячі чашки чи тарілки безпосередньо на поверхню ДСП-меблів, адже там можуть залишитися сліди, від яких потім позбутися доволі важко.