Матраци: види та особливості

Матрац – це та деталь ліжка, яка робить його зручним і корисним для здоров’я.

Найбільш вигідно вирізняються ортопедичні моделі. Проте бажання купити матрац може перетворитись на головний біль, якщо не знати властивостей матеріалів та комплектуючих, використаних у конкретному виробі. При незначній розбіжності в ціні це ускладнює вибір.

Пружинні матраци

В них використовуються блоки двох типів:

  1. У ньому всі пружини з’єднані між собою. Вага розподіляється рівномірно по всій площині матраца. Зручні для людей, які не мають проблем зі спиною.
  2. На незалежних пружинах. Кожна з них упакована в індивідуальний чохол. Тому такий матрац повторює обриси тіла, бо прогинаються лише елементи, які знаходяться під ним. Серед переваг – безшумність і довговічність. Проте слід потурбуватись, щоб діти на ньому не стрибали.

Пружинні блоки встановлюються між додатковими шарами, виготовленими з матеріалів, які не викликають алергії, не мають запаху, пропускають повітря, не затримують у собі вологу.

Безпружинні матраци

Робити вибір між ними складніше. В усіх випадках це хороша якість матеріалу, висока зносостійкість, ортопедичний та анатомічний ефект. Саме з ними треба визначитись. Якщо потрібен релакс без медичних показань, то краще підійдуть анатомічні.

Вони мають ефект «пам’яті», що створюється шаром еластичної піни, наприклад Visco Memory.

Більш дорогий наповнювач, але довговічний, з кількома зонами жорсткості – латекс. На таких матрацах вдасться максимально зняти навантаження з хребта, а значить, добре відпочити. До категорії ортопедичних вони відносяться з тієї причини, що зберігають здоров’я.

Власне ортопедичний матрац призначений для підтримання проблемних ділянок хребта. Він більш жорсткий.

У нас ви знайдете великий вибір матраців. Якщо маєте сумніви, опишіть проблему менеджеру. Він допоможе визначитись.

Вимоги до спального місця

Якісний матрац, перш за все, корисний. Це залежить від матеріалів внутрішніх шарів та зовнішнього покриття. Здебільшого вони натуральні або синтетичні на основі природних складників. Ми добираємо асортимент з колекцій кращих виробників. Ви можете купити у нас будь-який матрац, не турбуючись про можливу шкоду.

Лише враховуйте:

  • тип жорсткості: м’які, жорсткі, середньої жорсткості;
  • обмеження допустимого навантаження;
  • відповідність розмірам основи ліжка не лише вздовж периметра, а й у висоту.

Це допоможе комфортно облаштувати місце для відпочинку й продовжити термін «життя» вашого матраца.