Вибираємо журнальний столик: на що звернути увагу

Як правило, одним з обов’язкових атрибутів будь-якої вітальні є журнальний стіл. Він є не тільки функціональним елементом кімнати, але й незамінною складовою інтер’єру. Сфера застосування журнального столика досить широка – за ним зазвичай частують гостей запашною кавою та тістечками, а також тримають журнали, газети, інколи - смартфони, пульти та інші гаджети.
Враховуючи це, до вибору журнального столика слід підійти відповідально, звернувши увагу на декілька важливих моментів.

Розмір кімнати

Обираючи журнальний стіл, врахуйте розмір кімнати, де він стоятиме. Для просторих вітальнь ідеально підійдуть варіанти столиків від 110 см, для невеликих – від 70 до 75 см. Дотримуючись цього правила, можна ідеально інтегрувати журнальний стіл в інтер’єр, де він виглядатиме гармонійно та стильно.

Де стоятиме столик

Якщо Ви вирішили купити журнальний стіл, визначіться з його місцем розташування. Якщо, приміром, столик стоятиме близько біля вікна, варто віддати перевагу варіантам темних відтінків – так вони привертатимуть більше уваги. Журнальні столики світлих кольорів можна сміливо ставити в центрі кімнати чи під стіну.

Поєднання з диваном чи кріслами

Перед покупкою журнального столика обов’язково виміряйте висоту дивану чи крісел. Ці дані допоможуть Вам підібрати оптимальний варіант, якщо Ви хочете, щоби столик був нижчим/вищим від м’яких меблів.

Місце для зберігання

Плануєте зберігати на журнальному столику улюблені журнали чи інші особисті речі? Тоді слід обрати столик з поличкою. На ній можна тримати багато чого. І це дуже зручно і практично.

Журнальний стіл Bonn Бук

Стиль вітальні

Найважливішим моментом під час вибору журнального столика – це визначити, в якому стилі оформлена Ваша вітальня. Якщо з цього приводу у Вас виникнуть складнощі, краще попередньо проконсультуватись з фахівцями.

Матеріал, з якого виготовлений столик

Зараз журнальні столики виготовляють з найрізноманітніших матеріалів. Доволі привабливо виглядають столики з масиву деревини, є також варіанти, де поєднані дерево з металом, гартованим склом тощо. Все залежить, по-перше, від Ваших уподобань , а по-друге, від суми, котру Ви готові потратити на придбання столика.