Створюємо зручний простір для навчання дитини

Якщо для дитини створені оптимальні умови для навчання вдома – цей процес протікатиме не тільки легко, але й неабияк цікаво та захоплююче. Тому до облаштування навчального місця слід підійти відповідально, додавши до цього трохи креативу та творчості.

Підбираємо ідеальний стіл

Найперше слід підібрати зручний та стійкий письмовий (комп’ютерний) стіл. Він повинен бути, по-перше, ергономічним, а по-друге – багатофункціональним. Варто віддати перевагу тим столам, котрі не будуть обмежувати дитину в робочому просторі та мають зручні висувні шухляди, відкриті ніші та інші відділення, де дитина зможе зберігати усі свої особисті речі, навчальні підручники, книги, зошити, канцелярське приладдя.

Письмовий дитячий стіл

Зручне крісло

Дитяче крісло у першу чергу повинно бути якісним та зручним. Ергономічність та можливість регулювати висоту – серед обов’язкових складових. В жодному випадку не економте на дитячому кріслі, адже від цього залежатиме і здоров’я, і комфорт.

Якнайбільше світла

Простір для навчання дитини має бути оптимально освітленим, щоби, приміром, під час виконання домашньої роботи чи інших завдань не виникало відчуття дискомфорту через навантаження на очі. Тому на дитячому столі обов’язковим атрибутом повинна стати настільна лампа з можливістю регулювання яскравості.

І пам’ятайте про колір

Колір також відіграє важливу роль в процесі навчання дитини. Це потрібно врахувати під час вибору меблів та іншого приладдя. До прикладу, білий у поєднанні з жовтим буде ідеальним варіантом, адже перший символізує легкість, свободу, чистоту, є втіленням світла, а другий – є кольором навчання і знань.

Сподіваємось, наші коротенькі поради допоможуть створити Вашим дітлахам оптимальні умови для домашнього навчання і вони регулярно радуватимуть Вас високими результатами.