П’ять секретів міцного та якісного сну

Цінність якісного сну важко переоцінити. Від того, як Ви відпочиваєте, залежить не тільки загальне самопочуття, але й здоров’я загалом. Як забезпечити собі хороший сон? Ми радо поділимось з Вами п’ятьма секретами якісного та здорового сну.

Секрет №1 Ліжко

Якість сну певною мірою залежить від того, на якому ліжку Ви відпочиваєте. Важливо, щоби ліжко, по-перше, відповідало зросту, а по-друге, кількості осіб, що на ньому спатиме. Саме тому зараз можна купити як односпальні, так і просторі двоспальні ліжка. Що стосується літніх людей, для них можна придбати спеціальні ліжка, розроблені з урахуванням їх вікових потреб.

Іншим важливим моментом є матеріал, з котрого виготовлено ліжко. Оптимальним варіантом стануть ліжка з масиву деревини. Вони натуральні, екологічні, безпечні для здоров’я, здатні випромінювати позитивну енергетику, мають унікальний та привабливий зовнішній вигляд.

Секрет №2 Матрац

Хочете добре висипатись? Подумайте про якісний матрац. Одними з найкращих варіантів є так звані ортопедичні підстилки, котрі добре підтримують тіло, не перешкоджають кровообігу та здатні пристосовуватись під Ваше тіло – задля максимального комфорту відпочинку впродовж усієї ночі.

Секрет №3 Постільна білизна

Не слід економити на постільній білизні! Як відомо, навіть під час сну шкірні нерви відправляють сигнали до головного мозку, тому якщо тактильні відчуття неприємні, добре виспатись Вам навряд чи вдасться. Саме тому постільна білизна повинна бути якісною, виготовленою з натуральних матеріалів та покритою виключно натуральними барвниками.

Секрет №4 Подушка

Як зауважують фахівці, чим нижча подушка, тим краще для сну. Майте це на увазі. Крім того, приділіть особливу увагу наповнювачу. Варто віддати перевагу гіпоалергенним варіантам, з оптимальним рівнем жорсткості.

Секрет №5 Звук та світло

Навіть коли ми спимо, звуки не проходять повз наш слух – в корі головного мозку все, так би мовити, фіксується і в переробленому вигляді відображається у наших снах. До прикладу, різкі та гучні звуки можуть запросто трансформуватися у примарні сни. За таких умов про хороший та якісний сон можете забути. З огляду на це постарайтесь зробити все для того, щоби забезпечити у спальній кімнаті максимальну тишу, відмежувавши себе від неприємних сторонніх звуків.

Якщо Ви любите засинати при включених нічниках, краще позбавити себе такої звички. Вчені довели, що очі навіть через заплющені повіки уловлюють світло, сприймаючи освітлену ніч за день. За таких умов у мозку не виробляються важливі ферменти, від котрих залежить якість сну.