Табурети на кухню: на що звернути увагу

Кухня – одна з найвідвідуваніших частин дому, тому меблям для цієї кімнати, зокрема табуретам, потрібно приділити значну увагу. Тут потрібно враховувати чимало факторів – площу, інтер’єр, присутні меблі, у тому числі їх колір, матеріал, з якого вони виготовленні, розмір, покриття тощо.

З огляду на це вибір кухонних табуретів – процес відповідальний і клопіткий, тому ми радо дамо Вам декілька слушних порад, щоби облегшити вибір оптимальних варіантів.

Матеріал

Якщо Ви вирішили дещо оновити кухню, зокрема купити табурети, варто в першу чергу звернути увагу на вже присутні кухонні меблі, а точніше матеріал, з якого вони виготовлені. Приміром, якщо на кухні ви маєте дерев’яний стіл, відповідно і табурети краще обирати з аналогічного матеріалу, щоби, так би мовити, не порушувати їх гармонійність. До того ж дерев’яні табуретки є міцними, екологічними, мають відмінні експлуатаційні характеристики.

Якщо Ви любите експерементувати з інтер’єром кухні, можна сміливо обирати табурети з комбінованих матеріалів, наприклад, метал + дерево. Бюджетними варіантами є пластикові табурети, проте їх міцність та експлуатаційний термін не надто радують. Окрім того, є чимало хороших варіантів табуретів з м’яким сидінням.

Колір

Певна річ, оптимальним варіантом є табурети, котрі ззовні нічим не відрізнятимуться від, приміром, столу чи інших меблів. Якщо на кухні стоїть дубовий стіл, покритий прозорим лаком або лляною олією, страйтеся підібрати подібні табурети. Однак, це справа смаку кожного, в цьому випадку можна сміливо комбінувати меблі.

Розмір

Зазвичай класичні табурети виготовляються в стандартних розмірах – 35х35х45 см, але якщо, наприклад, на кухні у Вас є барна стійка, тут прийдеться обрати спеціальні барні стільці. Попередньо варто виміряти висоту стійки, щоби у підсумку придбати оптимальний варіант.

Конструкція

Обов’язково звертайте увагу на конструкцію табуретів. Вона повинна бути міцною, стабільною, всі елементи мають бути добре скріпленими між собою, тобто стілець не повинен хитатись чи скрипіти.