Настінні дзеркала в дизайні інтер’єру

Такий важливий та потрібний меблевий виріб, як дзеркало, поєднує в собі не тільки функціональність, але й відіграє значну декоративну роль.

Насправді дзеркало використовується в приміщені не тільки для того, аби поправити зачіску чи зробити примірку одягу, воно також допомагає візуально збільшити простір кімнати, наповнити її легкістю та світлом.

Враховуємо важливі моменти

Перш ніж купити дзеркало в спальню чи вітальню, слід визначитись з потрібним різновидом. Вони, як правило, бувають:

  • Настінні;
  • Настільні;
  • Підлогові.

Якщо Ви, приміром, вирішили замовити настінне дзеркало, слід докласти максимум зусиль, аби забезпечити його надійну фіксацію на стіні. Практично всі дзеркала мають надійні елементи кріплення, тому не варто вішати його на хлипкий цвяшок, краще використати міцний шуруп з дюбелем або відповідний гачок.

І ще один важливий момент: підлогові або настільні дзеркала не варто вішати на стіну, оскільки воно запросто може впасти на підлогу і пошкодитись.

Як правильно повісити дзеркало

Провідні дизайнери інтер’єру радять вішати дзеркало на стіну з невеличким нахилом – це дозволить по максимуму відображати приміщення.

Крім того, фахівці переконують на тому, що в першу чергу дзеркало слід повісити саме у передпокою, а особливо у тому випадку, коли кімната має незначну площу. Таким чином ви зможете візуально збільшити простір, зробити його світлішим та затишнішим.

Що стосується вітальні, тут дзеркало можна повісти навпроти вікна, щоби воно відображало максимум світла, а відтак наповнювало простір легкістю, свіжістю та приємною атмосферою. А от у спальні встановити його краще біля вікна або над узголів’ям ліжка.

Якщо у Вас вдома є камін, дзеркало можна розташувати безпосередньо над ним. Дивиться воно доволі стильно та ефектно.

Маєте намір придбати дзеркало у ванну? Можна сміливо обрати варіант з незвичною рамою, головне, аби воно максимально гармонійно вписувалось в інтер’єр.

Наостанок відзначимо, що обирати дзеркало слід з урахуванням панівного дизайну інтер’єру Вашого помешкання, тому не слід нехтувати цим моментом.