Хочете, щоби новий матрац прослужив максимально довго?

Втомившись від некомфортного сну і поганого відпочинку, вирішили купити новий матрац? Безперечно, це хороша ідея. Але новий матрац, навіть найдорожчий, навряд чи прослужить Вам довго, якщо Ви не навчитесь доглядати його. Ми підготували декілька відмінних порад, котрі, сподіваємось, допоможуть значно продовжити експлуатаційний термін Вашого матраца.

Найперше – ліжко!

Матрац прослужить Вам максимально довго, якщо у Вас якісне ліжко, з міцною конструкцією. Обов’язково вибирайте матрац, що відповідає розмірам ліжка! Не забувайте подбати про підматрацні ламелі, а також добре оглянути конструкцію ліжка на наявність пошкоджень чи дефектів, котрі можуть спричинити провисання матраца чи навіть його пошкодження.

Придбайте наматрацник

Купити наматрацник – вдале рішення, позаяк він дозволить захистити Ваш матрац від різних забруднень. До того ж, навіть якщо Ви якимось чином залишили пляму на наматрацнику, його можна запросто зняти і випрати. З матраца ж вивести значні забруднення буде вкрай важко. Пам’ятайте про це!

Регулярна чистка матраца – правило!

Старайтеся регулярно чистити матрац від пилюки та забруднень! Для цього найперше детально ознайомтесь з інструкцією, що, як правило, додається до товару. Із забрудненнями добре справляється теплий мильний розчин, котрим слід обробити місце забруднення. Поганий запах добре усуває звичайна харчова сода. Всього-лише посипайте її на відповідну ділянку на 10-20 хв. – і неприємного запаху як не було.

Обертайте матрац

Щоби матрац прослужив Вам якомога довше, слід час від часу обертати його. Тобто хоча б раз у декілька тижнів ту частину, на котрій Ви спали, обертати донизу. Це дозволить не тільки збільшити термін експлуатації підстилки, але й зберегти його основні характеристики.

Жодних стрибків

Діти та декотрі дорослі полюбляють стрибати на ліжку. Це, безперечно, дуже весело, багатьом подобаються такі викрутаси, проте подібні розваги можуть пагубно впливати на матрац, пошкодити його конструкцію та елементи наповнювача. Майте це на увазі!

Тільки якісний матрац

Не слід заощаджувати на такій речі - як матрац. Чим він якісніший, тим краще для Вас та Вашого здоров’я. Дешеві підстилки навряд чи забезпечать Вам добрий відпочинок, та й термін експлуатації таких екземплярів – незначний. Пам’ятайте, якісний матрац – це довгі роки використання, відмінний відпочинок та здоровий сон!