Спальня у стилі «Сканді»

Останнім часом скандинавський стиль в дизайні інтер’єру став неабияк популярним. Він підкупає своєю простотою, лаконічністю та довершеністю.

Особливо гармонійно стиль «Сканді» вписується у спальну кімнату, позаяк його проста та легка концепція здатна створити довкола атмосферу гармонії, рівноваги та спокою, що має відчутний вплив на людину та якість її відпочинку.

Кольорове оформлення

Згідно з основними принципами скандинавського стилю спальню слід оформляти простими кольорами. До прикладу, стіни варто пофарбувати у білий чи ніжно-сірий колір. Це додасть приміщенню максимум світла, легкості та візуально збільшить простір, якщо спальня має невелику площу.

Якомога більше природнього світла

Не навантажуйте вікна щільними шторами, краще використовувати напівпрозорі фіранки, котрі б пропускали у кімнату максимум сонячного світла. В декотрих випадках в скандинавському стилі взагалі не використовують ні штор, ні фіранків – хіба ролети або горизонтальні жалюзі, щоб закривати вікна на ніч.

Тільки дерев’яні меблі

Меблі для спальні у скандинавському стилі повинні бути максимально прості, функціональні, виготовлені виключно з натуральних матеріалів. Приміром, оптимальним варіантом є класичне ліжко з масиву бука, покрите натуральною лляною олією.

Окрім того, спальне місце обов’язково потрібно доповнити приліжковими тумбами з бука, на які можна поставити не тільки світильники, але й чимало інших аксесуарів.

Комод або шафа з натурального дерева – також хороший варіант для спальні, позаяк тут ви зможете зберігати одяг та інші речі, більше того, ці дерев’яні меблі дозволять доповнити загальну концепцію спальні.

Натуральний текстиль

Текстиль допоможе створити теплу та зручну атмосферу, тому обирайте постільну білизну з натуральних матеріалів, наприклад, бавовняні або шовкові варіанти. Не оминайте увагою і декоративні подушки, вони добре доповнять простір, зроблять його максимально стильним та комфортним.

Легкий декор

Постери у простих рамках, лаконічні дзеркала, багато зелені – використувуючі ці елементи, можна додати спальні ще більше легкості, ненав’язливості та загальної рівноваги.