Чи можна використовувати меблі для тренувань удома

Епідемія коронавірусної інфекції внесла значні корективи в буденне життя практично кожної людини, а особливо тих, хто активно займається спортом.

Єдиною альтернативою традиційним спортзалам є тренування в домашніх умовах, де наявні предмети меблів можуть стати підручними засобами для виконання тих чи інших фізвправ.

Табурети та лавки

Дані меблеві вироби можуть допомогти максимально ефективно виконувати такі фізичні вправи, як, наприклад:

  • Традиційне віджимання на 3-х табуретах – для м’язів грудної клітки
  • Зворотне віджимання на лавиці – для трицепсів
  • Вправа для м’язів живота, сидячи на стільці

Диван

З допомогою дивану можна тренуватися навіть під час перегляду фільму чи якихось спортивних змагань. До прикладу, на дивані можна тренувати м’язи живота, спини, сідниць та грудної клітки.

Ось варіант тренування для спини та сідниць: ляжте на диван таким чином, щоби корпус звисав над підлогою. Ноги впріть у спинку дивану та попросіть когось, щоби їх потримав. Схрестіть руки на грудях, після чого опустіть корпус вниз, грудьми до підлоги, далі плавно піднімайте його максимально високо, напружуючи м’язи спини та сідниць. І так 3-5 підходів по 8-10 повторень.

Крісло

Будь-яке крісло може допомогти тренувати м’язи стегон, навіть замінити бігову доріжку. Наприклад, сидячи у кріслі, ви можете піднімати ноги догори і донизу, таким чином імітуючи біг. Це дозволить не тільки збільшити серцевий ритм, але й спалити зайві калорії.

А які фізичні управи в домашніх умовах знаєте Ви? Пишіть у коментарях.