Як забезпечити комфортний сон в літню спеку

Спека і сон – інколи ці речі просто несумісні. Погодьтесь, дуже важко заснути, коли навколо панує задуха, а не виспавшись, людину зазвичай уподовж дня переслідують втома, кволість та поганий настрій.

Як цьому зарадити? Як забезпечити собі якісний відпочинок у літню пору? Є кілька ефективних і випробуваних способів!

#1 Тільки натуральна постільна білизна

Відмовтесь від постільної білизни із синтетичних матеріалів. Віддайте перевагу натуральним, приміром, з бавовни чи льону. Такий постільний текстиль добре зберігає прохолоду, дихає та віддає тепло назовні.

#2 Перевертайте подушку

Час від часу перевертайте подушку. Спідня її сторона завжди буде приємно прохолодною.

#3 Імпровізований кондиціонер

Якщо у Вас вдома нема кондиціонера, але є вентилятор, можна спробувати зробити його власноруч. Для цього наповніть пластикову пляшку водою і закиньте до морозильної камери. Коли вода у ємності замерзне, поставте пляшку перед включеним вентилятором. Повітря буде добре охолоджуватись і поступово зволожуватись, що сприятиме створенню оптимального мікроклімату у кімнаті.

#4 Лягайте на підлогу

Спати на підлозі – а чому б і ні! Особливо у вечірню задуху. Певна річ, про комфорт і мови не може бути, проте прохолодна підлога може на деякий час врятувати від нічної подухи.

#5 Спальня – на першому поверсі!

Якщо Ви мешкаєте в двоповерховому будинку, спальню краще облаштувати на першому поверсі. Там не так спекотно. Все просто: тепле повітря завжди піднімається вгору!

#6 Жодних простирадл і поменше одягу

У літню спекотну пору краще забути про простирадла, навіть найтонші. Спіть у легкій спідній білизні або футболці – обов’язково з натуральних матеріалів.

#7 Спочатку душ – а потім ліжко

Перед сном прийміть прохолодний душ. Волосся бажано залишити дещо вологим, як і тіло – поки волога випаровуватиметься, Ви почуватиметесь комфортно, а задуха не зможе зіпсувати Вам хороший і міцний сон.

- Week24