Як обрати диван у вітальню: 5 слушних порад

Погодьтесь, диван є обов’язковим атрибутом у вітальні, без нього важко уявити собі цю частину житла. Даний меблевий виріб відіграє важливу роль під час формування дизайну інтер’єру, тому до його вибору слід підходити відповідально та зважено.

А тому пропонуємо вашій увазі п’ятірку порад, котрі допоможуть вам купити диван без зайвих проблем, більше того, ви обов’язково залишитесь задоволені покупкою, а виріб максимально гармонійно впишеться в простір вашої вітальні.

Порада №1 Звертаємо увагу на габарити та форму

В першу чергу варто добре продумати дизайн-проєкт вітальні, остаточно визначитись, в якій саме частині кімнати розташовуватиметься диван, наприклад, в куті чи в центрі приміщення.

Одними з найпопулярніших варіантів є кутові дивани, оскільки:

  • Підходять як для просторої, так і малогабаритної кімнати;
  • Як правило, такі моделі мають спальне місце;
  • Дозволяє умовно поділити кімнату на зони.

Рекомендуємо також звернути увагу на модульні дивани, позаяк вони вирізняються практичністю та функціональністю. Ви зможете запросто змінювати положення складових елементів меблевого виробу, в декотрих випадках окремі модулі можуть використовуватись у якості крісел.

Порада №2 Визначаємо функціональне призначення дивана

Сучасні виробники пропонують чимало різноманітних диванів, котрі різняться як дизайном, так і будовою та функціональним призначенням. А тому, перш ніж обрати той чи інший варіант, чітко проаналізуйте, як саме використовуватиметься диван. Якщо в якості спального місця, краще віддати перевагу моделям «акордеон», «єврокнижка» чи «дельфін». У випадку, коли диван для нічного відпочинку використовуватиметься вкрай рідко, можна сміливо обирати «книжку» або «французьку розкладачку».

Порада №3 Обираємо оббивку

Асортимент тканин, що використовується в якості оббивки, вражає своєю різноманітністю. Серед найпопулярніших:

  • Жаккард і велюр;
  • Шенілл і флок;
  • Замша і рогожка.

Крім того, непоганими варіантами можуть стати як натуральна, так і штучна шкіра. Тут, як кажуть, кому що подобається найбільше. Певна річ, кожний із згаданих вище матеріалів має свої «плюси» та «мінуси», тому попередньо варто ознайомитися з кожним окремо. Головне, аби в кінцевому рахунку диван загалом вам подобався – бо це найголовніший момент!

Порада №4 Якість каркаса

Оскільки диван – річ не з дешевих, він повинен бути максимально міцним, мати відмінні експлуатаційні характеристики. І тут не останню роль відіграє саме каркас, котрий, власне, є основою виробу. Тому звертаємо увагу на матеріал, з якого його виготовлено. Певна річ, ідеальним варіантом є натуральне дерево, проте вартість на такі дивани будуть в рази вищі, аніж, приміром, на аналоги, де використовується ДСП.

Особливою популярністю користуються дивани з так званим комбінованим каркасом, що складається з дерев’яного бруса, фанери та ДСП.

Порада №5 Комфортабельність

Форма, дизайн і матеріали – це, безперечно, важливо, проте не варто залишати поза увагою такий момент, як зручність та комфортабельність дивана. Він повинен бути максимально зручним, мати оптимальну висоту, жорсткість та кут нахилу спинки. Зверніть особливу увагу на наповнювач – це можуть бути і пружинні блоки, і пінополіуретан, і навіть комбіновані варіанти.

Якщо обрати диван самотужки для вас є завданням досить складним, обов’язково зверніться по допомогу до консультантів. До прикладу, менеджери інтернет-магазину меблів Krokwood завжди раді допомогти підібрати оптимальний варіант м'яких меблів та надати вичерпну інформацію з тих чи інших питань.